Gepubliceerd op 31 augustus 2021
Abubakar had aanvankelijk een carrière in de horeca voor ogen, maar zag daar kortgeleden vanaf. Na het behalen van zijn mbo niveau 1 horecadiploma, stroomde hij door naar niveau 2. Vóór de coronacrisis had hij zelfs een bijbaan als chef-kok bij een zaak in zijn woonplaats. "Ik merkte dat ik te weinig uitdaging had op school. Mijn werk beviel eigenlijk ook niet; altijd in de avonden én weekenden, als mijn vrienden vrij waren. Ik heb de balans opgemaakt en kwam tot de conclusie dat de horeca toch niets voor mij is.”
Via horen en zeggen kwam hij uit bij de AB Vakschool. Een loopbaan in de GWW ziet hij wél zitten, al moet Abubakar toegeven dat de switch die hij maakte toch best groot is. "Maar, ik ben hier nu twee weken bezig en heb het erg naar mijn zin. Ik ben iemand die niet lang kan stilzitten. De korte praktijkopleiding spreekt me enorm aan. Ook de begeleiding is persoonlijk en goed. Ik wil gewoon graag een vak leren waar ik later iets aan heb. Met mijn handen werken op normale tijden. In de GWW is bovendien altijd vraag naar goed personeel.” Met name dat laatste deed Abubakar besluiten om voor de AB Vakschool te kiezen.